De ce este importantă soia?

SOIA ESTE
ÎN FIECARE
ZILE CU NOI

În medie, o persoană consumă indirect 160 g de soia zilnic.

Este important ce fel de soia este utilizată. E de preferat să fie soia Non-GMO și produsă local. Soia este o sursă extrem de importantă de proteine ​​pentru hrănirea animalelor. Numai pentru nevoile industriei furajere, Europa consumă anual peste 40 de milioane de tone de soia.

Unde ajung acestea? Din câmp, soia ajunge la procesator, apoi, în stare procesată, ajunge la întreprinderile furajere, după care, fiind parte a furajelor, soia este consumată de animalele și păsările de la ferme, iar prin lapte, carne și ouă, soia ajunge la noi.


Pentru a produce un ou, o găină consumă 55g 35g de soia


Pentru 100 g de carne, un pui consumă 109 g de soia


Pentru 200 ml de lapte, o vacă consumă 10g de soia


Pentru 100 g de brânză, o vacă consumă 25g soia


Pentru un iaurt de 200 ml, o vacă consumă 3g de soia


SOIA ESTE FIECARE ZILE CU NOI

În medie, o persoană consumă indirect 160 g de soia zilnic.

Este important ce fel de soia este utilizată. E de preferat să fie soia Non-GMO și produsă local. Soia este o sursă extrem de importantă de proteine ​​pentru hrănirea animalelor. Numai pentru nevoile industriei furajere, Europa consumă anual peste 40 de milioane de tone de soia.

Unde ajung acestea? Din câmp, soia ajunge la procesator, apoi, în stare procesată, ajunge la întreprinderile furajere, după care, fiind parte a furajelor, soia este consumată de animalele și păsările de la ferme, iar prin lapte, carne și ouă, soia ajunge la noi.


Pentru a produce un ou, o găină consumă 55g 35g de soia


Pentru 100 g de carne, un pui consumă 109 g de soia


Pentru 200 ml de lapte, o vacă consumă 10g de soia


Pentru 100 g de brânză, o vacă consumă 25g soia


Pentru un iaurt de 200 ml, o vacă consumă 3g de soia


SOIA MOLDOVENEASCĂ–
SOIA ÎN CARE
PUTEM AVEA
ÎNCREDERE

Moldova dispune de toate condițiile necesare pentru cultivarea soiei nemodificată genetic. Avem o tradiție de peste 40 de ani în cultivarea soiurilor de soia fără OMG. Moldova are capacitatea de a-și acoperi necesarul de soia pentru industria hranei pentru animale, ceea ce înseamnă că avem, de asemenea, capacitatea de a hrăni animalele cu soia produsă local, nemodificată genetic.

Pe de altă parte, în Europa, nu există suficientă soia pentru industria hranei pentru animale. 85% din soia sunt importate din țările de peste ocean (Argentina, Brazilia, Statele Unite ale Americii), unde culturile modificate genetic sunt cultivate, în majoritate, într-o manieră nesustenabilă, pe suprafețe mari, folosind erbicide totale, în detrimentul pădurilor tropicale, având ca rezultat numeroase consecințe negative.

Moldova dispune de toate condițiile necesare pentru cultivarea soiei nemodificată genetic. Avem o tradiție de peste 40 de ani în cultivarea soiurilor de soia Non-GMO. Moldova are capacitatea de a-și acoperi necesarul de soia pentru industria hranei pentru animale, ceea ce înseamnă că avem, de asemenea, capacitatea de a hrăni animalele cu soia produsă local, nemodificată genetic.

Pe de altă parte, în Europa, nu există suficientă soia pentru industria hranei pentru animale. 85% din soia sunt importate din țările de peste ocean (Argentina, Brazilia, Statele Unite ale Americii), unde culturile modificate genetic sunt cultivate, în majoritate, într-o manieră nesustenabilă, pe suprafețe mari, folosind erbicide totale, în detrimentul pădurilor tropicale, având ca rezultat numeroase consecințe negative.

CINE SUNT
PRODUCĂTORII
NOȘTRI

Calea spre calitate, fără OMG și alimentele locale începe din câmpurile cultivate cu soiurile noastre nemodificate genetic – Fără OMG.

„Avem norocul să avem un sol atât de fertil în Moldova, care ne permite să cultivăm soia de o calitate foarte bună, pe care o oferim crescătorilor autohtoni de păsări și animale. Aceștia, la rândul lor, ne oferă carne, ouă și lapte de cea mai bună calitate.”,
Gheorghe Panfil, directorul Întreprinderii „Agro-Panfil” din satul Plop, raionul Dondușeni

„Soia este foarte valoroasă pentru sol, pentru animale și pentru oameni. Prin urmare este important să nu conțină OMG. Soia este planta viitorului!”,
Maria Iacobuță, cercetător științific la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp Selecția din Bălți