Despre noi

ASOCIAȚIA INTERNAȚIONALĂ
DONAU SOJA

Donau Soja este o asociație internațională, independentă, non-profit, înființată în anul 2012 la Viena, care are peste 290 de membri din 21 de țări europene, uniți într-o misiune comună, care este sprijinul pentru producția de produse alimentare nemodificate genetic, oferite de producătorii agricoli interni.

Membrii noștri sunt liderii lanturilor de retail, producătorii de produse alimentare, precum și procesatorii de soia, comercianții, reprezentanți ai industriei alimentare (producătorii de carne, lapte și ouă, precum și alții care folosesc soia) și multe alte instituții și organizații.

Asociația Donau Soja a fost sprijinită de 15 ministere europene ale agriculturii care, prin semnarea Declarației cu privire la Soia Dunăreană, convenită în 2013 și au subliniat importanța „asigurării libertății de alegere a consumatorilor prin dezvoltarea unei piețe transparente, prin certificarea și etichetarea clară a produselor, precum și importanța îmbunătățirii condițiilor de producție a soiei nemodificată genetic în regiune ca o condiție prealabilă pentru producerea de alimente de înaltă calitate și fără OMG în Europa”.

Urmând evoluția economiei și abordând nevoile consumatorilor, au fost create standardele Donau Soja, Europe Soya și Non-GM Danube Region. În regiunea Dunării sunt aplicate aceste standarde și etichete, prezente pe produse alimentare, pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a alege produse autohtone care nu conțin OMG.

mapa-Recovered

DONAU SOJA
ÎN MOLDOVA

Donau Soja activează în Moldova din 2015, iar in iunie 2018 a creat Reprezentanța Verein Donau Soja Austria în Moldova.

În perioada aprilie 2018 – martie 2021 Donau Soja participă la implementarea proiectului Uniunii Europene “Creșterea Competitivității în sectorul agroalimentar prin integrarea acestuia în lanțurile valorice interne și globale, în special în sectorul culturii de soia“, implementat în parteneriat cu Centrul Educațional ProDidactica în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Obiectivele principale ale proiectului se axează pe dezvoltarea unor lanțuri valorice agroalimentare competitive, moderne și durabile în Moldova, în special a lanțului valoric al culturii de soia, cu accent pe următoarele componente:

  • consolidarea capacităților de inovare și educație în sectorul agriculturii în Republica Moldova;
  • sporirea accesului la piețe și extinderea cererii de produse agroalimentare calitative;
  • utilizarea standardelor și a certificării pentru a spori performanța lanțurilor valorice;
  • promovarea unui mediu favorabil asigurării standardelor de calitate în sectorul agroalimentar, în special în sectorul culturii de soia.

CONTACT

Reprezentanța Asociației Donau Soja din Austria în Moldova

of. Sfatul Țării nr. 27, oficiul 26 Chișinău, MD-2012

 

DONAU SOJA
ÎN MEDIA